4037 Meter

Ligger i min säng och pustar ut efter en jobbig joggingtur.. Ni kan ju gissa hur lång den var;) Sjukt jobbigt var de iaf. Idag beställde jag denna fina ipod touch 8gb(2nd generation), ska även beställa Nike+Sportkit när Stadiums hemsida funkar som den ska.


Ni som inte riktigt vet vad det är så fastställer den tid, distans, hastighet och kaloriförbrukning samt ger feedback på din prestation genom hörlurarna. Ger löprundan en härlig kick :) Om jag inte förstått det hela fel så kan jag även koppla in det i datorn och spara all information där :)


Nu ska ja hinka lite vatten, sova, jobba min "sista" dag på "Rådjuret", sen skuttar jag in till "Myran", ska bli kul, hoppas jag... Som tur är så är det fortfarande i samma hus, annars hade ja aldrig klarat av de.. Lämna mina gamla kollegor funkar ju inte ;)

Päjs aut pipäl
/PimpelKingen!


Söndag, Tv repris dagen.

Veckans tråkigaste dag är ett faktum. Soffan, sängen & tv:n är just nu den bästa vännen. Även datorn är med på ett hörn. Repriser är på tv:n, vilket är rätt bra då jag inte hängde främför tv:n varken Fredag eller Lördag. 5 timmars sömn idag, trött som ett as. 

Men inatt hände något väldigt trevligt. Jag skulle förklara detta det klockan för min käre kamrat, som inte helt oväntat har hårfärgen blond. Hon påstod att man får sova en timme mindre eftersom man ställer fram klockan. Detta stämmer, MEN bara om man ska upp ett visst klockslag. Försökte förklara detta, ungefär såhär:
- om du somnar 00.00 och ska sova 8 timmar en helt vanlig dag, när går du upp?
- 08.00?
- Ja de stämmer. Men om vi nu ska dra fram klockan en timme, men du går å lägger dig 00.00 och ska sova 8 timmar, när går du upp då?
-09.00?
- Japp, men hur många timmar sov du?
-9!
-NEEEJ!

Och så fortsatte det hela natten lång.. Runt 03.30(framdragen tid) få förstod hon... sa hon att hon gjorde iaf..

Annars blev de fotboll igår, åkte hem till Hans N, och tittade... Inte världens bästa match, men kanske världens just nu bästa mittbackspar. Majstorovic va helt sjuk!

Nu ska ja fortsätta med mina repriser, även testa rostade pumpakärnor.. men dom blev lite brända och antagligen ganska salta :P

TjippTjopp jätte plopp..
/TV Mannen

Morötter & Bubbelvatten = Lyckad personalfest?

Vad behöver jag för att ha kul på en personalfest?
Singstar
ÖL
Vin
Sprit
God mat
Dansa till kass musik
Två morötter
En flaska hemmagjort bubbelvatten med 5cm skuren gurka
Trevligt sällskap.

Jag hade väldigt trevligt igår kväll när de var dags för min livs första personalfest. Det finns säkert dom som tyckte att jag var tråkig och torr. Men jag tål verkligen inte Singstar, och jag tål inte att dansa till musik jag inte tycker om. Men jag kan faktiskt erkänna att jag totalvägrade pga att det är ganska kul att retas ;)

Kvällen började med ett glas skumpa, eller för vissa BubblatGurkVatten. Vi skålade och satte oss vid bordet. Bordsplaceringen var smart utsatt där dom olika avdelningarna blandades ut på platserna. Sen kom den goda(luktade iaf gott) maten in, om jag inte minns fel så var det potatisgratäng och kassler, men jag kan ha fel eftersom jag försökte undvika att titta på maten. Själv satt jag med två nyslaktade morötter.

Kvällen fortsatte med singstar, vilket var helt okej, eftersom jag inte såg tv:n och kopplade bort dom som sjöng. Själv satt jag och pratade med mina trevliga arbetskamrater. Sen sammanfattar jag kvällen med Dans & Hemfärd, för mer behövs inte sägas.. Eller det jag kan tillägga är att jag tydligen är en "dröm svärson", bara tacka och ta emot :)

Lördag! Jippie!

Nu kanske ni undrar varför det är jippie, men det ska jag tala om för er. För idag åt jag frukost för första gången på tre hela veckor. Steg upp klockan åtta(ganska starkt eftersom jag kröp ner i sängen klockan nolltvå kvällen innan) gick ner till köket, plockade fram två ägg och sex skivor BACON!!! Vad jag har längtat, något finare än bacon har nog ingen människa någonsin skådat.

När klockan börjar närma sig nollniotrettio så var det dags att ge sig av till "Idrottskonfa". På dagordningen stod ficka och info med konfirmander och föräldrar, mini volleyboll turnering och filmvisning. Filmen vi såg heter Passion of the Christ, första gången jag såg filmen. Riktigt bra, även om jag inte riktigt hänge med i början pga det "dåliga" ljuset. Riktigt obehagliga scener fanns det med i filmen.

Efter filmen så åkte jag hem, och fick en härlig överraskning. Min kära mor hade förberett lasagnen som jag skulle göra när jag kom hem. Inte vilken lasagne som hellst, utan fullkorns plattor, nötfärs, svamp och lök, den vita såsen bestod av keso mixat med vatten. Fatta om den va god! Den lätt godaste lasagnen jag har ätit i hela mitt liv! Sjukt mättande också!

Senare ikväll, om ca sextio minuter så ska jag ut och springa. Har dock inte bestämt mig för vilken distans ännu. tvåkommafyra, tvåkommafem eller trekommafem kilometer. Det får jag avgöra efter femhundra meter ungefär, då vägen delar sig i tre olika alternativ.

Sen kommer kvällen höjdpunkt, fotboll hemma hos Hans! Då tänkte jag lyxa till det med lite paj, fullkornshavregryn, fullkornsdinkelmjöl, smör, hallon och blåbär. Detta serveras med turkisk vaniljyoghurt. Resultatet i matchen komer dock bli tre-ett till ett mycket taggat Portugal. Sverige kommer göra ett-noll efter 17 minuter. Portugal kvitterar i fyrtioåttonde minuten, tar ledningen i åttioåttonde minuten, och utökar i nittiotredje minuten när Sverige gått upp med allt folk på en hörna, som för övrigt Mellberg kommer nicka i ribban. Så nu behöver ni inte se matchen ;)

Då var detta inlägg slut.

eller nej, måste bara berätta att jag hittat min största fobi i livet.. Dragkedjor.. Jag hatar dragkedjor!! När någon drar upp en dragkedja vid halsen på mig så blir jag helt uppstressad och nervös.. usch!

Hare fint alla människor där ute..

/BloggKingen?

Beach, Svett & Dårar

Hola!

Nu har ja äntligen lyckats att lägg mig i sängen, helt slutkörd efter en hård, skön men framförallt rolig träning. För på Torsdagar så är det 1½h träning i beachhallen i Södertälje. Som ni kanske förstår så tränar jag beachvolleyboll(va gör man annars i en beachhall?) Efter den hårda träningen så ser vi att det finns en bana ledig, så vi är 6-8 st som spelar "Paradise". Det är ett snabbt spel som är kul när man är många. Man spelar max 2 bollar, "utamanarna" måste få 2 poäng, medans "vinnarna" bara behöver ta 1 poäng. Vinner utmanarna så går dom till vinnarsidan, förlorar man får man ställa sig sist i kön, och nästa lag får utmana vinnarna. Ungefär så, men det spelade vi i lite över en timme. Så nu är benen helt slut på kraft, kunde knappt ta mig ur bilen.

Jobbade 8-16.30 idag, var ute i det underbara vädret nästan hela dagen. 9-11, 13-16.30 var ja ute, helt underbart. Va faktiskt lite rosa om näsan när jag kom hem.

Imorn jobbar jag till 15(kanske längre, vem vet?) sen åker jag hem, chillar gärnet ett tag, sen vid 18(tror jag) så är det dags för min livs första personalfest, YIPPIE! :) Jag kommer sitta och kolla på när alla äter mat och dricker gott(?), själv lyxar jag till det med en ramlösa :) Men det är ganska jobbigt att ja missar Rögle-SSK dock. Så ska det låta kan man ju se i repris, men hockey är inte så kul att se i repris, tror inte ens att en kvalseriematch visas i repris.

Men nu måste ja sova, innan ögenen faller ihop.

Hare gott
/Znooze Kungen!

Våffeldagen! :)

Hurra Våffeldagen, en dag då man kan svulla oavbrutet utan att skämmas. Så idag slog jag på stort, jag åt TVÅ våfflor, men inte vilka våfflor som hellst, utan "power waffels". Våfflor gjorda på dinkemjöl, havrekli, solrosfrön + lite smått och gott. Dessa våfflor serveras med keso & blåbär. Jag lyckades med bedriften att trycka i mig 2st våfflor, sjukt mättande. Det var som att slänga på nån fullkornsgröt i våffeljärnet. Jag kommer under kvällen att lägga upp bilder på dessa våfflor, måste bara tvinga min bror att lägga in bilderna på hans dator så ja kan sno dom av honom sen.

Annars har min dag varit helt okej. Jobbat 8.30-18.00. Solen har varit framme hela dagen. Har nog lyckats bränna mig lite, eller kanske inte bränna mig, men man känner att huden i ansiktet är lite torr och läpparna svider lite.

Ikväll är de träning som gäller, ska snart ut och ta min 2.4km runda. Tänkte även klocka mig denna gång så jag kan se när jag utvecklas i löpningen. Men ser ni en reflexväst i diket är det antagligen bara jag som tar en paus.

TjippTjopp
/Fredrik






24/3 2009

Hej!

Igår var de nystart för min blogg och 14 unika läsare, jag är sjukt nöjd.. :)

Idag hade jag sovmorgon, började inte förrens 9 imorse.. MEN.. Pappa väckte mig vid 7 och tvingade mig att skjutsa honom till Läggestad(tågstationen). Så fick gå upp tidigare än jag brukar.

Som svensk medborgare måste jag blogga lite om vädret. Var ute ca 15 minuter idag på jobbet. När jag kom ut så var de snöstorm, sen började det hagla, för att sedan bli vindstilla, lätt snöfall och sol. Konstigt land vi bor i.. Nån som är sugen att dra utomlands? Eller de kan jag inte.. För att:

JAG HAR FÅTT ETT VIKARIAT ÄNDA TILL 10JULI!!!! HURRA!!!
Minst 35 timmar / vecka dvs 87% av full tid. Har ja tur så kan ja kanske få in 5 timmar pga att någon är sjuk.. Men 35timmar är inte helt fel. Börjar på onsdag nästa vecka. Ja kommer jobba på en småbarnsavdelning ( det ja tycker mest om) i 30 timmar/vecka, och jobba på storbarnsavdelning i 5 timmar/vecka.

Jag har sjuk träningsvärk. Kommer knappt upp från toasitsen(där jag sitter just nu, för man får mest inspiration när man sitter här). Men ikväll går jag på träningen igen. Seriespel i Beachhallen 20.00 - 21.00. Det innebär att vi spelar 2 matcher varje Tisdagskväll. Matcherna går till 2 set, varje set till 17 poäng. Matchen får max pågå i 30 minuter. Har i princip säkrat kontraktet i Div.4, hoppas bara brorsan också kan göra de, blir jobbigt att åka ner till femman, eftersom den serien spelar på Söndagar.

Idag har jag fuskat med kosten(fy på mig). Jag åt ett äpple och en kiwi när jag kom hem. Kände att ja inte kunde klara mig utan "shake" från 15.00 till 20.00 då ja tänkte äta nästa gång. Men förhoppningsvist så bränner ja bort dom frukterna ikväll.

Over and out
/Fredrik

Första inlägget

Hej Hopp!

Tänkte försöka blogga lite, inget kul, men har inget bättre för mig..

Idag har jag jobbat, 8.30-13 + 3 timmars övertid, dvs till kl 16. Sjukt chill å jobba me ungar asså!
Sen mina damer och herrar så ska ja berätta att Fredrik fick ett infall.. Han va ute och sprang!! Helt sjukt! Dock "bara" 2.4km, men sista 950 metrarna är BARA uppförsbacke.. Stackars mina ben.. när de återstår 900m av rundan kommer mjölksyran.. aj aj aj.. men men, första löprundan sedan Juli08 är avklarad:)

Som kanske vissa av er vet så har ja börjat satsa på Beach 2009! En satsning som inte är helt smärtfri. Har nu hållt på med min diet i 17 dagar. Minskat 10kg ungefär.. dvs från 36 till 33 i BMI, långt kvar men en bit på vägen. Mitt mål är att hamna stabilt på MAX 90 kg innan maj slutar. Detta innebär att jag antagligen får ligga i rätt bra, men vem har sagt att det är lätt att gå ner i vikt?
Min dag i matväg ser ut ungefär såhär:

Frukost - Modifast Shake
Lunch - Sallad å någon form av kött
Mellanmål - Modifast Shake
Kvällsmat - Modifast shake

På lördag börar jag äta "riktig" frukost. Dvs några ägg och lite fil med kanel och några frön :) Eventuellt ett sjukt nyttigt bröd också, som ni hittar här (Öppnas i nytt fönster)

Nu tackar jag för mig.
HejHopp
/Fredrik

RSS 2.0